Kako naučiti brzo čitanje?

Škola brzog čitanja i mudrog učenja u Lazarevcu spremno dočekuje svoje nove polaznike i ove jeseni. Ova škola predstavlja program koji podrazumeva tehnike za ubrzavanje čitanja, tehniku za ubrzavanje procesa pamćenja i učenja kao i tehnike za uspešno prezentovanje naučenog.

Program je razvijan godinama, i njegov glavni autor je Časlav Mančić koji je razvojem tehnika učenja počeo da se bavi daleke 1994. godine. On dodaje da nakon završenog programa deca 5 do 6 puta ubrzavaju čitanje, što bi značilo, čitanje stotinu stranica za jedan sat.

Časlav Mančić
Časlav Mančić

 

Škola brzog čitanja i mudrog učenja namenjena je deci školskog uzrasta, kao i odraslima koji žele da sa manje dosade, truda i utroška vremena – postižu bolje rezultate u školi, na fakultetu i poslu. Neki od njih su četvorostruko do petostruko povećali brzine čitanje, poboljšali koncentraciju i sposobnost brzog izdvajanja najvažnijih informacija.

Škola brzog čitanja i mudrog učenja sa uspehom sprovodi nastavu u mnogim gradovima širom Srbije. Ovaj vid učenja žiteljima Lazarevca dostupan je već dve godine. Ova škola svoje polaznike, koji žele da usavrše tehniku čitanja, spremno dočekuje i ove jeseni.

Imamo dva programa. Za mlađi uzrast koji se zove “Prvi korak” i podrazumeva decu od predškolskog do četvrtog razreda osnovne škole. Stariji program je za učenike od četvrtog razreda, srednjih škola i fakulteta”- dodaje Tanja Aleksandrović.

Idealni polaznici ovog programa su deca – bistra, a pomalo lenja, ili marljiva, a pomalo zbunljiva, kao i oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete izrazito ne vole.

Program traje od 3-8 meseci u zavisnosti od uzrasta polaznika a radionice se najčešće organizuju vikendom u manjim grupama.

Trajanje radionice za najmlađe je sat i 15 minuta dok je za starije 2 sata i 15 minuta. Trajanje programa za najmlađe je u trajanju od 8 meseci, srednje grupe 6 meseci dok je za odrasle 3 meseca – dodaju iz škole.

Više informacija o uslovima i načinu održavanja radionica možete dobiti na telefone: 064/63 69 844 i 069/63 69 82. 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA