Završen Javni poziv za nabavku mašina za preradu poljoprivrednih proizvoda

U dogovoru sa Gradom Beogradom završen je javni poziv za nabavku mašina za preradu poljoprivrednih proizvoda. U toku je realizacija raspodele dodeljenih sredstava krajnjim korisnicima. Poljoprivrednici sa teritorije opštine Lazarevac će na takav način ostvariti veći profit plasirajući prerađene proizvode koji se odnose na preradu voća, povrća i žitarica, izjavio je sa Rtv Gem, član Veća opštine Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.

Pilot projekat Saveta za poljoprivredu GO Lazarevac u saradnji sa Gradom Beogradom podrazumeva Javni poziv za nabavku subvencionisanih mašina za preradu poljoprivrednih proizvoda u cilju povećanja profita poljoprivrednika sa teritorije opštine Lazarevac, koji bi na taj način prodavali proizvode koji nisu samo osnovna sirovina već proizvod koji ima veću vrednost a samim tim i potencijalno veći profit.

Sličan pilot projekat realizovan je i u nabavci priplodnih umatičenih grla ovaca za šta su subevncije iznosile 70%.  Što se tiče oblasti voćarstva po kojoj je naš kraj izuzetno poznat, išlo se u nabavku sertifikovanog sadnog materijala ali i specijalnih kazana za pečenje rakije.

Savet za poljoprivredu najavljuje da će u bliskoj budućnosti posetiti jedno od gazdinstava koje je dobilo neku od mašina za preradu poljoprivrednih proizvoda i na taj način još više približiti proces prerade poljoprivrednim proizvođačima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA