BeogradLazarevacVesti

Da li je naš Lazarevac čist?

U ovoj sezoni službe Gradskog zelenila i Čistoće održavaće manje površina u gradu, odnosno onoliko koliko im je plaćeno iz opštinskog budžeta, rekao je za RTV Gem direktor JPKP „Lazarevac“ Milisav Krstović. Krstović je naglasio da se gradske ulice peru dva puta mesečno a smeće prazni na svakih nedelju dana. Komunalno preduzeće je pokrenulo akciju “Ozelenimo Lazarevac“ a uskoro će biti poznato koji će projekti biti realizovani istakao je Krstović.

JKP-LAZAREVAC

Suncem okupan Lazarevac i prepuni parkovi i šetalište su neraskidivo vezani za prolećne dane, period kada svi teže da svaki slobodni trenutak provedu u prirodi. To je i prvi test za gradsko komunalno preduzeće, čiji je zadatak da travnjaci budu pokošeni, cveće zasađeno, a ulice i trotoari čisti. Ovoga proleća čistoćom u gradu nije zadovoljan čak ni direktor JPKP „Lazarevac“ Milisav Krstović.

Milisav-Krstović
Milisav Krstović

To su mnogo manje površine nego što smo pre održavali, mnogo manje sredstava je izdvojeno. Gradske ulice peru se dva puta mesečno a smeće prazni na svakih nedelju dana. Ovih dana pripremamo da pustimo fontane i apelujemo da ih ne lome, da ne ubacuju svašta u njih – dodao je Krstović.

Kada je reč o divljim deponijama, Krstović kaže da one nisu nerešiv problem ali je neophodna saradnja sa građanima, odnosno njihovo odgovorno ponašanje pre svega kada je u pitanju odlaganje kabastog smeća i građevinskog otpada.

fontana

U borbi za lepši i uređeniji Lazarevac JPKP je pokrenulo akciju “Ozelenimo Lazarevac“. Uskoro će biti poznati projekti koji će u saradnji sa građanima biti realizovani, a oni sa najboljim idejama će biti i nagrađeni od strane komunalnog preduzeća. Cilj je da građani brinu o uređenim površinama i da se sačuvaju već uređene površine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA