Kako pospešiti kreativnost kod mališana?

Kreativnost i darovitost se stiču rođenjem ali ih treba negovati. Sloga u porodici, porodični mir i sreća pozitivno utiču na dečiji razvoj. Svako dete ima potrebu da ispolji svoju kreativnost i u tom razvoju roditelji treba da budu ključni podsticaj u njihovom napretku. Dete je kao upijajući sunđer, ono sve upija i oseća atmosferu koja je oko njega, izjavila je profesorka srpskog jezika i književnosti Katarina Čarapić.

Sloga i sreća u porodici stvaraju staložene, smirene, srećne i zdrave ljude. Svako dete ima potrebu da ispolji svoju kreativnost i darovitost i u tom razvoju roditelji treba da ih podstiču kako bi njihov napredak bio što kvalitetniji. Prema rečima profesorke srpskog jezika i književnosti Katarine Čarapić, dete je kao upijajući sunđer, sve upija i oseća atmosferu koja je oko njega.

deca2

Porodična pravila su jako bitna za dečiji razvoj, utiču da im kasnije život bude kvalitetniji. Deci pravila pomažu da se osećaju sigurno i bezbedno. Čitanje pred spavanje jedno je od pravila koje svaki roditelj treba da praktikuje, izjavila je Katarina Čarapić, profesor srpskog jezika i književnosti.

Jedno od pravila koji svi roditelji treba da uvedu jer je to nezamenljivi deo za kasniji pravilan odgoj deteta, odnosno, za njegov uspeh u školskim aktivnostima. Bez obzira što dete ne zna da čita i piše, dete ulazi u novi svet avantura, putovanja, otkriva nove perspektive, bogati rečnik, otvara nove horizonte i to kasnije mnogo doprinosi njegovom uspehu i napredovanju u školi – dodala je Katarina Čarapić.

deca 3

Svako dete nosi određena predznanja od kuće. Roditelji sopstvenim primerom uče decu da vole rad i učenje. Na darovitost utiču tri elementa motivacija, kreativnost i natprosečne sposobnosti, izjavila nam je Katarina.

Na darovitost utiču tri elementa a to su motivacija, kreativnost i neke natprosečne sposobnosti. Koliko se više ta tri elementa poklapaju i podudaraju toliko će nadarenost deteta biti veća – rekla nam je Katarina Čarapić.

Pored brzog tempa života i malo slobodnog vremena, savet profesorke Čarapić za roditelje je da uvek nađu vreme koje će da iskoriste sa svojom decom za njihove zajedničke aktivnosti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA