AranđelovacLazarevacSportValjevoVesti

Maratonom do Tumana za malog Gavrila

Humanitarac i ultramaratonac Aleksandar Kikanović iz Loznice, krenuo je u subotu 24. aprila na humanitarni maraton do manastria Tumane. Aleksandar je odlučio da maraton dugačak više od 260 kilometara istrči za sedmomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca koji boluje od spinalne mišićne atrofije, za čije neophodno lečenje je potrebno izdvojiti dva i po miliona evra. Na ovom humanom maratonu Aleksandru društvo prati biciklista Nikola Tomić.

Nikola i Aleksandar

Ultramaratonac i humanitarac Aleksandar Kikanović odlučio se da istrči maraton dug više od 260 kilometara do manastira Tumane kako bi alarmirao javnost da se uključi u prikupljanje neophodnog novca za malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije, tip 1. Aleksandra je na ovaj podvig podstakla i nemila situacija sa licitacijom kapitenske trake Kristijana Ronalda. Aleksandar je maraton započeo iz rodne Loznice, uz blagoslov oca Jovana Pavlovića.

Ultramaratonac Aleksandar Kikanović

Aleksandar nam kaže da građani pozitivno gledaju na njegov i Nikolin poduhvat. Kaže da je i u kontaktu sa porodicom malog Gavrila.

Aleksandru ovo nije prva ni poslednja humanitarna akcija, u planu mu je da do kraja godine istrči maraton za Dečije odeljenje lozničke bolnice.

Nikola i Aleksandar

Biciklista Nikola Tomić podrška je Aleksandru tokom maratona do Tumana. Pozvao je sve ljude dobre volje da pošalju 973 na broj 30 30.

Biciklista Nikola Tomić

Lazarevčanin Miša Mićić takođe se uključio u ovu humanu akciju tako što je ovim sjajnim momcima obezbedio prenoćište.

Cilj Aleksandra i Nikole je da do manastira Tumane stignu na Veliki petak. Veruju da je moguće u što kraćem roku prikupiti dva i po miliona evra, kako bi mali Gavrilo dobio neophodnu terapiju i izborio se sa ovom bolešću. Ako su oni spremni dnevno da pređu po 40 kilometara, svi mi možemo dnevno izdvojiti bar minut vremena i 973 poslati na broj 30 30.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA