BeogradLazarevacVesti

Kako spasiti kućne ljubimce od krpelja?

Tokom letnjeg perioda, najčešći problemi vlasnika kućnih ljubimaca su pojava buva i krpelja, koji su aktivni tokom proleća i leta. Za efikasnu kontrolu i suzbijanja ovih parazita preporučuje se čitava paleta preparata koji se mogu primenjivati prema starosti i težini životinje. Pored preventive zaštite životinja od raznih insekata bitna je i redovna vakcinacija koja se sprovodi u ranom uzrastu koja ih štiti od raznih bolesti.

Kućni ljubimci

Stiglo nam je proleće, a sa njim i najčešći problemi koji muče vlasnike kućnih ljubimaca a to je pojava krpelja, koji su aktivni tokom toplih dana. Kako bi efikasno suzbili ove parazite potrebno je da se koriste određeni preparati protiv krpelja izjavio je veterinar Marko Milovanović.

Veterinarska stanica

Kako bi pravilno održavali kućne ljubimce bitna je i redovna vakcinacija životinja koja se sprovodi u ranoj dobi kako bi se zaštitili od raznih bolesti. Pored vakcinacije bitno je i čipovanje pasa koje se praktikuje od trećeg meseca starosti a koje je zakonom regulisano.

Pridržavanjem ovih pravila obezbedićete svom ljubimcu adekvatnu zaštitu. Vi ćete biti bezbrižni, a životinja će moći bez muke da uživa u prirodi.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA