BeogradLazarevacVesti

Svetski dan Crvenog krsta na jezeru Očaga

Crveni krst Lazarevac u saradnji sa Crvenim krstom Beograd proslavlja Svetski dan Crvenog krsta vežbom zaštite i spasavanja pod nazivom „Lazarevac 2021“. Izvršavanje 16 planiranih zadataka počelo je danas u 10 časova na jezeru Očaga, a nastavak realizacije vežbe planiran je i za nedelju, 09. maj.

Svetski dan Crvenog krsta

Vežba zaštite i spasavanja „Lazarevac 2021“ u organizaciji Crvenog krsta Lazarevac i Crvenog Krsta Beograd počela je da se realizuje danas, na Svetski dan Crvenog krsta, u 10 časova na jezeru Očaga u Lazarevcu , i nastaviće se i sutra, 09. maja. Pokaznoj vežbi prisustvovao je i predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević.

Bojan Stević
Bojan Stević

Svetski dan Crvenog krsta proslavlja se kako bi se promovisala humanost. Empatija i entuzijazam pokreću sve članove Crvenog krsta,  istakao je Dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije.

Dragan Radovanović
Dragan Radovanović

Slogan ovogodišnjeg Međunarodnog dana Crvenog krsta je „Nezaustavljivi“. Dokaz da su članovi Crvenog krsta zaista nezaustavljivi je vežba „Lazarevac 2021,“ rekla je Prim Dr Vesna Libek.

Scenario vežbe kreće se u pravcu zamišljene situacije u kojoj je došlo do izlivanja reka na teritoriji opštine Lazarevac . Ovom vežbom ispraviće se greške uočene tokom poplava koje su našu opštinu zadesile u prošlosti, izjavio je Zoran Gavrilović, sekretar Crvenog krsta Lazarevac.

Volonteri Crvenog krsta

Srbija danas proslavlja 145 godina od osnivanja Srpskog društva Crvenog krsta. Gradonačelnik Beograd, dr Zoran Radojčić čestitao je svim članovima i volonterima Svetski dan Crvenog krsta.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA