AranđelovacVesti

Kamen temeljac za trafostanicu u Aranđelovcu

Milorad Grčić v. d. direktora JP EPS, Bojan Radović predsednik opštine Aranđelovac, Bojan Atlagić, v. d. direktora ODS „EPS Distribucija“ i Zoran Rajović, izvršni direktor za distribuciju električne energije u JP EPS, postavili su kamen temeljac i označili početak radova na izgradnji nove trafostanice u industrijskoj zoni u Aranđelovcu.
Milorad Grčić
Milorad Grčić

Izgradnjom trafostanice „Aranđelovac 2“, meštani, ali i privrednici tog grada imaće duplo veći kapacitet elektro mreže nego što su imali do sada, izjavio je direktor EPS-a Milorad Grčić. Postavljanjem kamena temeljca označen je početak realizacije projekta vrednog gotovo 3 miliona evra, trafostanice koja će imati ključnu ulogu u infrastrukturnoj podršci razvoju industrijske zone ali i širenju mreže potrošača.

Kamen temeljac za trafostanicu u Aranđelovcu

Kako je tom prilikom rekao v.d. direktora JP EPS Milorad Grčić ovo je drugi početak izgradnje trafostanice u ovom energetskom gigantu tokom januara, i naglasio da je to još jedna potvrda politike Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića čiji je segmet i realizacija infrastrukturnih projekata svih vrsta širom Srbije, što je osnovni preduslov za otvaranje novih radnih mesta i razvoj privrede.

Bojan Radović
Bojan Radović

Bojan Radović predsednik opštine Aranđelovac, izrazio je zahvalnost JP EPS, resornom ministarstvu i Vladi Republike Srbije na realizaciji ovog projekta i istakao da je ova trafostanica prva nakon šezdeset godina.

Po proračunima eksperata JP EPS, izgrdnjom nove trafostanice Aranđelovac će imati kontinuirano i stabilno snabdevanje električnom energijom u narednih 50 godina. Pored benefita za sadašnje potrošače, stvaraju se mogućnosti za priključenje novih. Za JP EPS nova trafostanica znači i smanjenje gubitaka, a uštedom novca biće omogućene nove investicije u trafostanice, mrežu i zamenu starih bandera i unapređenje distribucije električne mreže istakao je direktor JP EPS Milorad Grčić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA