Katastar od danas radi punim kapacitetom

Republički geodetski zavod saopštio je da od danas sve službe za katastar nepokretnosti u Srbiji ponovo rade u punom kapacitetu. RGZ je na sajtu objavio da je obavljena potpuna bezbednosna provera celokupnog IT sistema, koji obuhvata više od tri i po hiljade računara, 450 servera i tri petabajta podataka,

Pre skoro mesec dana, Republički geodetski zavod bio je meta sajber-napada iz inostranstva, a napadnuta je nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka, koja se prema Ujedinjenim nacijama, smatra temeljom suvereniteta jedne države, navedeno je u saopštenju.

Jedan od načina da se dobije termin je pozivom na broj 011/63-55-600, na koji će se javiti operater i zakazati termin u odgovarajućok službi. Drugi način je da se građani obrate jednoj od 2.000 advokatskih kancelarija, u kojima će zakazati termin putem e-šaltera. RGZ ima 28 digitalnih servisa namenjenih građanima i 23 digitalna servisa namenjena državnim organima, kao i digitalnu platformu Geo Srbija.

Iz RGZ-a dodaju da je nesrazmerno veći broj predmeta u obradi u odnosu na broj zaposlenih i apel građanima na strpljenje.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA