Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za dodelu učeničkih stipendija

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za dodelu 65 učeničkih stipendija za školsku 2022/23. godinu. Za stipendije u iznosu od 20.000 i 25.000 dinara mesečno moći će da konkurišu dečaci i devojčice koji upisuju treću i četvrtu godinu srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava.
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Srednjoškolci koji su do sada postigli najmanje vrlo dobar uspeh sa odličnom ocenom iz vladanja, rangiraće se prema uspehu u dosadašnjem školovanju, a uticaja će imati i socijalno-ekonomski status njihovih porodica budući da će prednost imati učenici čiji roditelji imaju niža primanja.

Posle završetka srednjih škola, vojni stipendisti zasnovaće radni odnos u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u statusu podoficira ili civilnih lica, što je za svaku od stipendija u tekstu konkursa unapred i precizirano. Ugovor o stipendiranju predviđa da su korisnici stipendija obavezni da u radnom odnosu u MO i VS provedu najmanje dvostruki period stipendiranja.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane kandidate da konkurišu za dodelu učeničkih stipendija u školskoj 2022/23. godini najkasnije do 30. septembra. Detalji uslova konkursa dostupni su na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/18942/konkurs-za-dodelu-ucenickih-stipendija-za-skolsku-2022-2023-godinu-18942

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA