Ko i zašto uništava dečija igrališta u Lazarevcu?

U poslednje vreme grupa nepoznatih počinioca uništava dečija igrališta na više lokacija u Lazarevcu. Pored materijalne štete, uništene sprave postaju nebezbedne i opasne za dečiji boravak. U više navrata i rukovodstvo Opštine Lazarevac apelovalo je da se prekine sa ovim vandalizmom, kako bi deca imala sigurno mesto za igru.

Zašto dečija igrališta u Lazarevcu pre izgledaju kao mesta opasna za decu, nego mesto za bezbrižnu igru i zabavu? Poslednjih godina opština je pomogla izgradnju savremnih dečijih igrališta u velikom broju mesnih zajednica kako bi se svorili bolji i lepši uslovi za igru naših najmlađih sugrađana. Nažalost, u poslednje vreme ova igrališta postala su meta huligana i vandala koji iništavaju sprave za igru dece.

Igrališta su pravljena sa bezbednom podlogom, mobilijarom koji ne samo svojim izgledom i funkcionalnošću već i bezbednošću zadovoljava sve potrebe najmlađih Lazarevčana. Sva oprema korišćena prilikom izgradnje igrališta i multifunkcionalnog kompleksa u skladu je sa važećim evropskim standardom za bezbednost opreme za dečija igrališta. Pored implementacije evropskih standarda korišćena su i iskustva specifična za naše područje, a pri projektovanju opreme korišćen je materijal koji je najbezbedniji za svakodnevnu upotrebu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA