Ko je novi direktor OŠ ”Vojislav Voka Savić”?

Učitelj Nenad Živanović novi je direktor osnovne škole ”Vojislav Voka Savić”. Nakon odlaska u zasluženu penziju direktora škole i nastavnika matematike Zorana Protića, podršku kolektiva nakon višemesečne izborne procedure dobio je učitelj Živanović. Kako ističe prva promena je vezana za organizaciju nastave. Učenici prvog i drugog razreda od sada će uvek imati nastavu u prvoj smeni a produženi boravak u drugoj čime se izašlo u susret zahtevima i potrebama savremene porodice.

Svoj četvorogodišnji mandat na mestu direktora OŠ ”Vojislav Voka Savić” učitelj Nenad Živanović doživljava kao veliku čast i obavezu ali i priznanje za višedecenijski rad i vernost jednoj od najstarijih osnovnih škola na teritoriji Beograda.

Nenad Živanović, direktor OŠ "Vojislav Voka Savić"
Nenad Živanović, direktor OŠ “Vojislav Voka Savić”

Naša škola je nosilac obrazovanja u našoj opštini, samim tim je i čast i odgovornost ogromna. Vezan sam za nju 33 godine i kao đak ove škole i kao zaposlen – dodao je novi direktor.

Sa ciljem da svoje planove realizuje u naredne četiri godine novoizabrani direktor očekuje i podršku kolektiva škole.

Svaka ustanova da bi funkcionisala zahteva punu saradnju svih zaposlenih. Naša škola će ući u drugi režim rada da bi izašli u susret zahtevima i potrebama savremene porodice. Učenici prvog i drugog razreda od sada će uvek imati nastavu u prvoj smeni a produženi boravak u drugoj smeni. Želimo da izađemo ljudima u susret i da ta nastava bude još efikasnija- izjavio je Nenad Živanović.

Posebna pažnja biće posvećena investicionom održavanju škole i građevinskim projektima bitnim za izdvojena odeljenja i seoske škole u Burovu, Drenu i Šopiću.

Upis prvaka u OŠ ”Vojislav Voka Savić” trajaće još mesec dana, za sada je broj upisane dece zadovoljavajući, a očekuje se i formiranje četvrtog odeljenja.

Hteo bih da napomenem roditeljima koji imaju dilemu gde da upišu decu ove školske godine, da imaju na umu da svi mi iz OŠ “Vojislav Voka Savić” smo spremni da sve svoje kapacitete uložimo u njihovu decu narednih osam godina, da im bude prijatno i ugodno, i da izađu odavde ne samo kao dobri učenici već kao i dobri ljudi – dodao je Živanović.

Sa posebnim ponosom u osnovnoj školi ”Vojislav Voka Savić” govori se o uspesima učenika tokom ove školske godine.

Imamo dva učenika koji će ići na državno takmičenje iz matematike, dva učenika iz književne olipmijade, iz geografije četvoro, 1 učenik iz biologije kao i francunskg jezika- dodao je direktor škole.

Entuzijazam, pozitivna atmosfera i predan rad, jedinstvo kolektiva, učenika i roditelja, ciljevi su koje želi da postigne novi direktor, a za to mu je neophodna podrška svih Vokinaca.

Osnovna škola “Vojislav Voka Savić” osnovana je 1889. godine u Lazarevcu i smatra se za jednu od najstarijih škola na području Beograda. Pored matične škole postoje i tri područna odeljenja: Šopić, Dren i Burovo. Ime nosi po borcu Drugog svetskog rata, Vojislavu Saviću.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Ko je novi direktor OŠ ”Vojislav Voka Savić”?

  • 4. septembra 2019. at 13:15
    Permalink

    Da li ce se stvarno izaci u sustret roditeljima dece koja idu u drugi razred ili ce te nas ostaviti “na cedilu”

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA