BeogradLazarevacVesti

Ko pravi najbolji ajvar u Lazarevcu?

Karavan “Izađi mi na teglu” već petu godinu za redom u više od 30 gradova Srbije okuplja ljubitelje ajvara, gastronomije ali i druženja i zabave a po drugi put karavan je gostovao i u Lazarevcu. Ove godine 13 takmičarskih ekipa ukrstilo je varjače a najbolji među njima boriće se na finalnom takmičenju u Beogradu 13. oktobra za titulu “Kralja ajvara”. Suorganizator manifestacije je GO Lazarevac i Turistička organizacija.

Izadji-mi-na-teglu-1

Karavan je u prethodne 4 godine obišao više od 100 gradova a ovu manifestaciju je posetilo više od 150 000 ljudi. Već drugu godinu za redom, karavan je boravio u Glavnoj lazarevačkoj ulici a veliku podršku ovoj manifestaciji pružila je GO Lazarevac i Turistička organizacija. Manifestaciju je otvorio je zamenik predsednika opštine Miloje Živanović.

Izadji-mi-na-teglu-2

Sve popularniji gastro karavan „Izađi mi na teglu“ okupio je iskusne domaćice koji su se nadmetali u takmičenju – pripremi najboljeg ajvara – jednog od najpoznatijih proizvoda sa ovih prostora. Za najbolje pripremljen ajvar takmičilo se ukupno 13 timova.

Izadji-mi-na-teglu-4

Karavan “Izađi mi na teglu” već petu godinu uspešno traga za najboljim receptom ajvara. I ove godine takmičarskim ekipama pripremili su sav neohodan materijal za pripremanje najpoznatijeg srpskog Brenda. Takmičari su trebali samo da ponesu dobru volju i svoje umeće u pripremi ajvara, kažu organizatori.

Odlukom žirija treće mesto je pripalo ekipi “Dve jetrve”, drugoplasirane su bile članice Aktiva žena, dok je najviše poena za najbolji ajvar pripalo  timu “Izviđački ajvar Mangup”. Predstavnik pobedničke ekipe Marko Perišić bio je zadovoljan nakon pobede ali ističe da u jakoj konkurenciji on i njegovi prijatelji nisu očekivali pobedu. Pobedničkom timu pripao je i šporet “Smederevac” a izviđači već imaju u planu čemu će im poslužiti nagrada.

Pobednička ekipa će predstavljati opštinu Lazarevac na finalnom takmičenju koje će biti održano 13. oktobra u Beogradu. Karavan “Izađi mi na teglu” pokušaće da manifestaciju proširi i na gradove u regionu a u planu je da posete Mađarsku i druge gradove Evrope.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA