BeogradLazarevacVesti

Kod Rudarske česme 27. izložba „Dani pčelarstva Kolubara 2020.“

U organizaciji Udruženja pčelara „Budućnost“ na platou ispred Rudarske česme održana  je 27. izložba pčelarskih proizvoda „Dani pčelarstva Kolubara 2020.“. Podršku manifestaciji pružila je GO Lazarevac a štandove je sa saradnicima obišao i predsednik opštine Bojan Stević. Zbog pandemije koronavirusa  ove godine na manifestaciji je izostao kulturno-umetnički program i predavanje za pčelare. Izložba će trajati od 08 do 20 časova a na štandovima se predstavilo oko 20 izlagača kako iz Lazarevca, tako i susednih opština.

Pćelinji proizvodi

Manifestacija „Dani pčelarstva Kolubara 2020.“ ove godine održana je na platou ispred Rudarske česme a posetiocima su bili ponuđeni proizvodi od meda i pčelarska oprema.

Predsednik opštine obišao štandove

Štandove je obišao i zamenik predsednika opštine Bojan Stević koji je porazgovarao sa svim učesnicima i najavio nove podsticaje za pčelare.

Bojan Stević
Bojan Stević

Organizator manifestacije i ove godine je Udruženje pčelara „Budućnost“ a predsednik lazarevačkih pčelara zahvalio se opštinskom rukovodstvu na pomoći pri organizaciji izložbe kao i subvencijama koje se dodeljuju pčelarima.

Mihajlo Belošević
Mihajlo Belošević

Zbog loše godine potražnja je velika ali su količine meda manje a cene znatno više, kažu pčelari. Na izložbi se mogao naći kvalitetan med sa Sokolskih planina, kao i iz naše okoline a prodavao se po ceni od 900 dinara.

Izlagači pčelari

Na lepo uređenim štandovima mogli su se naći i drugi pčelinji proizvodi, polen, matični mleč, tegle sa medom i kandiranim voćem ali i pčelarska oprema.

Pčelarska oprema

Pčelari su se sa Lazarevčanima družili do 20 časova a naši sugrađani imali su priliku da kupe ali i da probaju najbolji med.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA