BeogradLazarevacVesti

Obeležen dan rezervnih vojnih starešina

Povodom obeležavanja dana rezervnih vojnih starešina Srbije 15. septembra, članovi Organizacije rezervnih vojnih starešina Lazarevca položili su venac na Spomenik srpskom ratniku. Vence su položili i predstavnici GO Lazarevac. Predsednik udruženja, pukovnik u penziji Branislav Anočić, istakao je značaj ove organizacije i samog datuma koji ova organizacija slavi. Ove godine po prvi put obeležen je i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Rezervne vojne starešine i predstavnici opštine

Obeležavajući dan rezervnih vojnih starešina i sećanje na dan kada je 1918. godine izvršen proboj Solunskog fronta predstavnici, Udruženja rezervnih vojnih starešina Lazarevca položili su venac na spomenik srpskom ratniku.

Položeni venci na Spomenik srpskom ratniku

Tom prilikom predsednik udruženja Branislav Anočić istakao je značaj ovih datuma ali i koliko je učešće rezervnih vojnih starešina bitno u svim prelomnim istorijskim događajima. Ove godine po prvi put obeležen je i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Branislav Anočić
Branislav Anočić

Pukovnik u penziji Anočić kaže da svaka vojska počiva na rezervnom sastavu i oni su živi štit svake države. Mnogi mladi ljudi i rezervisti dali su svoj život u odbrani naše države i svakako ne treba zaboraviti njihovu ljubav i žrtvu prema otadžbini, dodaje Anočić.

Polaganje venaca

Organizacija neguje tradiciju i čuva od zaborava važne istorijske datume. Pukovnik u penziji Branislav Anočić, napomenuo je da ova organizacija okuplja preko 50 članova i jedna je od aktivnijih u Lazarevcu. Pozvao je mlade ljude da se priključe Organizaciji rezervnih vojnih starešina, koja će se potruditi da u narednom periodu organizuje vežbe.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA