BeogradLazarevacVesti

Koka, gnezdo i jaje od kamena

Plato ispred Centra za kulturu Lazarevac postao je prava umetnička radionica i galerija na kojoj su od recikliranih materijala nastala dela na još jedoj kreativnoj radionici Dušana Rajšiča koja nosi naziv „Koka, gnezdo i  jaje od kamena“. Tema radionice su životinje a večito pitanje da li je starija kokoška i jaje, provlačilo se i na ovoj radionici. Cilj je da deca nauče da recikliraju ali i da kroz umetnost razmišljaju, kaže idejni tvorac ove radionice Dušan Rajšić.

Radionica

Čini se da vajaru Dušanu Rajšiću ne manjka ideja a ni materijala uz pomoć kojeg oblikuje i formira različita umetnička dela. Posebnu čar njegovim radionicama daje i činjenica da deca u svemu tome uživaju i sa ushićenjem očekuju šta je sledeće što će obrađivati. Na ovoj radinici tema su bile životinje ali i pitanje za razmišljanje da li je starija kokoška ili jaje. Od recikliranih materijala deca i korisnici Dnevnog boravka pravili su kokoške a jaja su oblagali zlatnom bojom.

Dušan Rajšić
Dušan Rajšić

I ne zna ko sa većim ushićenjem priča o radionicama, koje Dušan godinama unazad organizuje u Modernoj galeriji i Centru za kulturu. Da li sam umetnik da li deca, koja već sada sa nestrpljenjem očekuju naredno druženje.

Ni toplo vreme ni sezona godišnjih odmora neće sprečiti Dušana Rajšića da sa decom nastavi druženje i tokom leta. Planova je puno, ideja na pretek a ponajviše mašte i mudrih glavica koje će svojim rukama oblikovati i realizovati sve zamisli koje umetnik Dušan Rajšić pred njih postavi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA