BeogradLazarevacVesti

Malu maturu u Lazarevcu polaže 555 osmaka i osam polaznika funkcionalnog obrazovanja

Na teritoriji GO Lazarevac malu maturu polaže 555 osmaka i osam polaznika funkcionalnog obrazovanja, koji su prvog dana polagali test iz maternjeg jezika, rekla je za RTV GEM Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora lazarevačkih škola. Ove godine budući srednjoškolci prvi put na maloj maturi, umesto kombinovanog testa, polažu test znanja iz predmeta po izboru. Roditelji će uvid u preliminarne rezultate imati 25. juna od  08 časova na portalu Moja srednja škola. U četvrtak se polaže test iz matematike a u petak jedan od pet predmeta po izboru učenika.

Polaganje male mature

Mala matura polaže se tri dana, 21. 22. i 23. juna u vremenskom periodu od  9 do 11 sati.  Prvog dana maturanti su polagali maternji jezik, drugo dana polažu matematiku, dok će se trećeg dana, za razliku od prošle godine kada se polagao kombinovani test, polagati jedan od predmeta koji učenici odaberu.

U saopštenju Vlade navodi se da će roditelji uvid u preliminarne rezultate imati 25. juna od 08 časova na portalu Moja srednja škola, na kojem će tokom 25. i 26. juna moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita. I ove godine lista želja moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do 2. jula a roditelji će 3. jula od 08 časova na portalu imati uvid u listu učenika raspoređenih po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama. Za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2023/2024. godinu, planirano je ukupno 75.853 mesta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA