Kolika je zainteresovanost dece za sport

Bavljenje sportom je jedan od preduslova za kvalitetno i zdravo odrastanje. Nekada se daleko više pažnje poklanjalo fizičkoj kulturi kao i pravilnom razvoju dece.

Neosporno je da nam se život promenio za samo nekoliko godina. Nekada su se momci i devojke bavili sportom iz ljubavi a u današnje vreme preovladava interes. O sportu i njegovim počecima govorio nam je profesor fizičkog vaspitanja Dušan Kosorić.

Pokazatelj njegovog uspeha i predanosti svom pozivu ogleda se u njegovom nasledniku Miljanu Vukadinoviću koji je trener mlađih kategorija a koji ga dostojno zamenjuje.

Roditelji su prepoznali iskrenost i pravog čoveka koji voli decu, koji im poklanja ljubav i pažnju a oni uzvraćaju sa poštovanjem.  To je novo vreme, nova energija, novi odnosi i novo stanje koje će se produžiti – dodaje Dušan Kosorić.

Već dvanaest godina Miljan Vukadinović se bavi trenerskim poslom. Prema njegovim rečima za uspeh u profesionalnom bavljenju tim poslom mora da postoji velika ljubav prema košarci i deci.

Dosta se toga promenilo a deca kao deca, kako savremena tehnologija napreduje, gube sve više volju, teško ih je sadržati. Posebno u vreme pandemije, kada su se deca još više o svega toga ohladili i moramo naći način kako ih zadržati u sportu- rekao nama je Miljan.

Od nedavno Miljan je postao košarkaški trener kluba “Kolubara”,dok je pre toga je radio u klubu La basket za koje ima samo reči hvale. Kao najveći utisak ističe boravak u Kini 2019. godine.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA