BeogradLazarevacVesti

Obeležen Dan planete Zemlje

Dan planete Zemlje širom sveta obeležava se 22. aprila od davne 1970. godine. Ovaj dan veoma je značajan jer podseća ljude da ne uništavaju našu planetu već da brinu o životnoj sredini od koje zavisi način života ljudi, pa i smanjenje siromaštva.
Marica Ilić Stamenković, magistar tehnoloških nauka
Marica Ilić Stamenković, magistar tehnoloških nauka

Klimatske promene i zagađivanje životne sredine slomile su prirodne sisteme. Tim povodom od davne 1970. godine svakog 22. aprila obeležava se Dan planete Zemlje. Prema rečima magistra tehnoloških nauka Marice Ilić Stamenković, cilj obeležavanja ovog datuma je buđenje svesti svetske populacije da treba da promeni svoj odnos prema planeti Zemlji.

Decu od malih nogu roditelji i učitelji treba da uče kako da se ophode prema prirodi i koliko čista životna sredina doprinosi boljem životu svakog od nas.

Da bi smo zaštitili planetu Zemlju mora se stati na put krčenju šuma i bacanju otpada u prirodu, izjavila nam je magistar tehnoloških nauka Marica Ilić Stamenković. Rešenje u očuvanju naše planete je u obrazovanju. Učimo sebe i druge kako da štitimo mesto na kojem živimo. Bez planete Zemlje nema ni nas, zaštitimo je.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA