BeogradVesti

Koliki je budžet Grada Beograda za 2018. godinu?

Budžet Grada Beograda za 2018. godinu, o kome će se raspravljati na sutrašnjoj sednici gradskog parlamenta, iznosi 102,7 milijardi dinara i planiran je na realnim osnovama, izjavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. Ono što je ključ tog budžeta jeste na jednoj strani nastavak investicionog ciklusa, a na drugoj strani socijalna politika koja ostaje netaknuta u odnosu na prethodne godine.

Svaki čovek koji je imao bilo koju vrstu socijalne zaštite od Grada Beograda imaće je i u 2018. godini – rekao je Nikodijević, dodavši da je u poslednje tri godine obim socijalnih davanja povećan u određenim kategorijama, kao i da će se sa tim trendom nastaviti i u sledećoj godini.

On je, međutim, naglasio da Grad Beograd nastavlja i sa investicionom ciklusom, opremanjem zemljišta, izgradnjom komunalne infrastrukture, stvaranjem uslova za privlačenje investicija i otvaranjem novih radnih mesta.

Nikola Nikodijević
Nikola Nikodijević

Osavremenjujemo naša javna preduzeća, prema planovima i programima poslovanja njihova ulaganja u 2018. godini su ogromna, a preduslov za to bila je njihova finansijska konsolidacija. Danas možemo da kažemo da, osim GSP-a, sva ostala preduzeća posluju pozitivno i zahvaljujući tome imaju dovoljno sredstava i za investicije, a to znači bolji kvalitet života građana. Nastavljamo da gradimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu koja našem gradu zaista nedostaje, a po našem planu ceo Beograd do 2020. godine mora da bude premrežen i vodovodnom i kanalizacionom mrežom – rekao je Nikodijević.

On je dodao da grad nastavlja da radi velike projekte, potpisani su ugovori za izgradnju fabrike za preradu otpada, fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom Selu, toplodalekovoda od Termoelektrane „Obrenovac” do Novog Beograda, te da Beograd u narednoj godini očekuju velike investicije.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA