BeogradLazarevacVesti

Koncert KUD-a „Diša Đurđević“ i prijatelja

Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ organizovalo je tradicionalni koncert sa prijateljima u Centru za kulturu Lazarevac. Pored prvog ansambla domaćina, na koncertu su nastupili ansambl iz Ljiga i „Dukat“ iz Kragujevca. Ovaj koncert je uvertira pred novogodišnji koji će biti održan 13. decembra. KUD „Diša Đurđević“ publici se predstavio sa dve koreografije, od kojih je jedna nova, igre iz Vranja koju je postavila Milena Krstić Bebina.

Tradicionalni koncert KUD-a „Diša Đurđević“ i ove godine okupio je prijatelje ovog ansambla ali i sve ljubitelje folklora i narodne igre. Domaćini su se publici predstavili sa dve koreografije, šopskim igrama ali i igrama iz Vranja, koreografiju koju je postavila Milena Krstić Bebina.

Saradnja sa brojnim društvima iz cele Srbije je zadovoljavajuća a naši prijatelji iz Ljiga i Kragujevca i ove godine su rado prihvatili naš poziv i svojim igrama uveličali naš koncert, kaže sekretar KUD-a „Diša Đurđević“ Miloš Antonijević.

Odnedavno članovi društva „Diša Đurđević“ vežbaju u novim prostorijama u nekadašnjoj robnoj kući u glavnoj lazarevačkoj ulici. Novi komforan prostor daje priliku da imamo redovne probe u kojima možemo da usavršavamo naše koreografije, dodaje Antonijević.

Miloš Antonijević, KUD "Diša Đurđević"
Miloš Antonijević, KUD „Diša Đurđević“

Dugogodišnju saradnju i veliko prijateljstvo sa KUD-om iz Vreoca imaju i folkloraši iz Ljiga. Po prvi put su nastupili na koncertu koji su domaćini organizovali ali svakako ne i poslednji, kažu gosti iz Ljiga.

I ovaj put vladalo je veliko interesovanje publike za koncert KUD-a „Diša Đurđević“. Do novogodišnjeg ostalo je još mesec dana a članovi ansambla vredno će raditi i uvežbavati koreografije, kako bi svojoj vernoj publici predstavili sve što rade, nove igre ali i prekrasnu nošnju koju ovaj KUD ima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA