Promocija haiku poezije Gordane Drakula

“Vetar i godišnja doba” naziv je zbirke poezije Gordane Drakule čija je promocija održana u Domu kulture Veliki Crljeni. Ovo je druga zbirka poezija, a prva u kojoj se ova autorka bavi haiku poezijom. Zbirka je izdata na srpskom i engleskom jeziku, a tokom zime biće predstavljena i lazarevačkoj publici.

Zbirka haiku poezije ”Vetar i godišnja doba” Gordane Drakule posvećena je mestu Veliki Crljeni kao i njegovim bivšim, sadašnjim i budućim stanovnicima. Zbirka je dvojezična na srpskom i engleskom jeziku. U pripremi su učestvovali Sonja Marković, Dragana Ćatić, Ljiljana Anđelić kao i Jasna i Predrag Mićić. Autorka ističe da bez njihove pomoći, blagoslova lokalnog paroha Aleksandra Glišića kao i materijalne pomoći brojnih meštana ova zbirka bi ostala kao i brojna njena dela samo u rukopisu. Zbog toga je prva promocija upravo organizovana u Velikim Crljenima.

Gordana Drakula
Gordana Drakula

Svoju prvu knjigu Gordana Drakula objavila je 2001. godine. To je bila zbirka kratkih priča ”Henri pa to si ti”. Od 2012. godine svoje stvaralaštvo usmerava ka haiku poeziji.

Po rečima pesnikinje inspiracija za haiku se nalazi svuda, ali ona svoju najčešće nalazi u prirodi. Zbog toga se ova haiku zbirka sastoji iz pet segmenata posvećenih vetru i svim godišnjim dobima.

Zbirka haiku poezije ”Vetar i godišnja doba” već je našla svoj put do čitalaca u Novom Sadu, Pljevlji, Modriči, Podgorici, Kanadi, Kini ali i u Americi. Promocija ove knjige planirana je 17. januara u biblioteci ”Dimitrije Tucović” u Lazarevcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA