BeogradLazarevacVesti

Koncert prijateljstva KUD-a „Diša Đurđević“ i KUD-a „Lola“ iz Sarajeva

KUD „Diša Đurđević“ i KUD „Lola“ iz Sarajeva organizuju „Koncert prijateljstva“ koji će biti održan u subotu 30. septembra od 17:30 časova u Centru za kulturu Lazarevac. Prijateljstvo koje neguju dva umetnička društva počelo je preko društvenih mreža i nastavljeno uzajamnim posetama i nastupima ova dva KUD-a. Na koncertu koji će trajati skoro dva sata, KUD „Lola“ i domaćini, predstaviće se tradicionalnim igrama i posetiocima pružiti priliku da uživaju u pesmi, igri i nošnjama. Emilija Paunović, pr KUD-a „Diša Đurđević“ i igrač, pozvala je naše sugrađane da u što većem broju dođu u subotu i uživaju u koncertu ova dva pobratimljena društva.

U subotu, 30. septembra, u Centru za kulturu Lazarevac, održaće se „Koncert prijateljstva“ koji organizuju KUD „Diša Đurđević“ i KUD „Lola“ iz Sarajeva. Ovaj događaj obećava da će biti nezaboravan spoj tradicije, igre i pesme, a sve to u duhu iskrenog prijateljstva koje su ova dva umetnička društva razvila preko društvenih mreža i uzajamnih poseta.

Koncert će početi tačno u 17:30 časova i trajati će gotovo dva sata. Posetioci će imati priliku da uživaju u izvođenju tradicionalnih igara, autentičnim pesmama i predivnim nošnjama koje će predstaviti članovi KUD-a „Lola“ i njihovi domaćini iz KUD-a „Diša Đurđević“.

Emilija Paunović, predstavnica KUD-a „Diša Đurđević“ i igrač, srdačno poziva sve sugrađane da se pridruže ovom događaju i podrže ovo posebno prijateljstvo koje je preraslo granice. Ovaj koncert je prilika da zajedno proslavimo bogatstvo kulture i umetnosti i da se podsetimo važnosti prijateljstva koje može povezati ljude iz različitih krajeva i kultura.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA