BeogradLazarevacVesti

Preko 60 vinarija na Festivalu srpskih vina sutra u Lazarevcu

Ljubitelji vina a posebno domaćih srpskih, imaće priliku da u petak 29. septembra od 16 časova u Glavnoj ulici uživaju u ponudama vrhunskih vinarija iz naše zemlje a po prvi put na festivalu učestvovaće i vinarija iz Dalmacije. Preko 60 vinarija iz Srbije ali i sedam lazarevčakih, svoju bogatu ponudu predstaviće na jubilarnom festivalu, kaže selektor Nenad Andrić i dodaje da je ovo svakako najomiljeniji vinski festival u našoj zemlji.

Ljubitelji vina uživaće u vrhunskoj manifestaciji koja se ove godine održava 15. put a preko 60 proizvođača vina predstaviće svoje najbolje proizvode, kao i sedam domaćih vinarija koje su domaćini festivala. Srbija se pokazala kao dobra vinska zemlja jer kod nas više ne možete da pijete loše vino, kaže Nenad Andrić, novinar, vinski stručnjak i selektor Festivala vina u Lazarevcu.

Dodaje da je ova godina bila teška za vinare, pa je to i razlog što su neke od vinarija, koje su godinama dolazile na festival, ove godine otkazale svoja učešća. Među novim, svoju ponudu predstaviće vinarija Jokić iz Dalmacije ali i vinarija iz Leskovca.

Osnovni cilj Festivala srpskih vina je da se naši proizvođači predstave ljubiteljima vina. I ove godine Festival se održava u Glavnoj lazarevačkoj ulici, gde će posetioci imati priliku da od 16h do 21 čas degustiraju vina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA