BeogradLazarevacVesti

Koncertom KUD-ova obeležen Dan oslobođenja Lazarevca

Povodom 19. septembra, Dana oslobođenja Lazarevca u Drugom svetskom ratu, Savet za kulturu Gradske opštine Lazarevac organizovao je na platou ispred opštine koncert na kojem su učestvovala kulturno umetnička društva sa teritorije lazarevačke opštine i učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“. Koncert je ove godine organizovan prvi put a u planu je da postane tradicionalna manifestacija kojom će se obeležiti dan oslobođenja Lazarevca.

KUD-3

Dobar deo članova Saveta za kulturu opštine Lazarevac je angažovan u kulturno umetničkim društvima pa se došlo na ideju da se koncertom prvih ansambala svih društava sa teritorije opštine Lazarevac na prigodan način obeleži 74. godina od oslobođenja Lazarevca u Drugom svetskom ratu.

Kud-1

Jedna od ideja je i da se mladi ljudi više informišu o samom Drugom svetskom ratu ali i da se skrene pažnja o istoriji naše zemlje i borbi za slobodu.

KUD-2

Ovo je prva godina kako se koncertom folklornih ansambala obeležava Dan oslobođenja Lazarevca a ideja je da ovakav program postane tradicija.

Na koncertu su nastupila kulturno umetnička društva „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, „Diša Đurđević“ Vreoci, „Rudar“ iz Rudovaca, „Kolubara“ Veliki Crljeni, „Mladost“ iz Stepojevca i Ansambl „Melodija“ Muzičke škole „Marko Tajčević“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA