BeogradLazarevacVesti

Najbolje maske defilovale glavnom lazarevačkom ulicom

Defileom Glavnom lazarevačkom ulicom i proglašenjem najlepše maske, završen je jubilarni, 30. Festival humora za decu. Tokom četiri dana trajanja manifestacije održane su brojne radionice za decu, stručni skupovi i programi koji su bili prilagođeni najmlađima. Festival je u ime GO Lazarevac zatvorio predsednik opštine Bojan Sinđelić, kome su deca do sledeće godine vratila ključeve grada.

Maskenbal-11

Lazarevac je tokom četiri dana, kao i prethodnih 30 godina bio domaćin Festivala humora za decu. Kao i svake godine, na radost najmlađih, završen je maskenbalom. Povorka maskiranih mališana prodefilovala je Glavnom lazarevačkom ulicom a i ove godine pokazali su da mašta i kreativnost mogu sve. I ne kažu bez razloga da je osmeh ključ koji odgovara bravi svakog srca, a tako je i bilo ove godine na Festivalu koji je održan pod sloganom „Osmehom kitimo dane“.

Maskenbal-6

Osmeha nije falilo ali ni veselih mališana, koji su bili raspoloženi da sa nama podele svoje utiske sa festivala ali i da nam ispričaju kako su napravili svoje maske.

Maskenbal-2

Maskenbal-9

Veliku dozu kreativnosti pokazali su roditelji ali i pedagoški radnici. Imali smo priliku da vidimo Egipćane, kišne oblake, malene patke, štrumpfove, špil karata, indijance, pleme iz daleke zemlje, ali i male namrgođene bakice, slepe miševe, gusare i mnoštvo junaka i heroja današnjice. Mnoge mame utrošile su i po nekoliko sati na sređivanje svojih naslednika, dok su pak drugima pomogle bake i deke. U svakom slučaju, doprineli su da Lazarevac bude šaren i veseo, prepun malenih pametnih i nasmejanih glavica.

Maskenbal-4

Na čuvenoj Gašinoj pozornici bili su nam gosti iz raznih krajeva Srbije, nastupili su plesni klubovi iz Lazarevca i okoline. Tradicionalni maskenbal i 30. Festival humora za decu zatvorio je predsednik GO Lazarevac, koji je mališanima poželeo puno uspeha u daljem školovanju i životu uz poruku i da se i sledeće godine vidimo na istom mestu u još većem broju.

Maskenbal-8

Organizatori Festivala i ove godine potrudili su se da zadovolje ukuse najmađih, ali i onih starijih ozbiljnijih koji su učestvovali u skupovima i brojnim programima. Osmehom koji je začarao naš grad, mališani su nam još jednom pokazali i dokazali da su deca zaista pravi ukras sveta, a najbolji među njima bili su nagrađeni za najmaštovitije maske i kostime. Pored programa za najmlađe, organizovani su brojni stručni skupovi za pisce, prosvetne radnike i bibliotekare.

Maksenbal-3

Organizovane izložbe, promocije knjiga, predstave… I sudeći po reakcijama učesnika ali i naših sugrađana, sve pohvale organizatoru za, po mnogima, do sada, najbolje organizovan Fetival humora za decu. A i kako drugačije, tri decenije nije mala stvar. Čestitamo i želimo još puno uspešnih i nasmejanih festivala!

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA