BeogradLazarevacVesti

Konkurs za upis u vojne škole biće otvoren 15. februara ove godine

Konkurs za upis u vojne škole biće otvoren 15. februara, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije a školovanje u Vojnoj akademiji, na Medicinskom fakultetu VMA i u Vojnoj gimnaziji je besplatno.

Za mesto u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA, Vojnoj gimnaziji i Srednjoj stručnoj vojnoj školi boriće se mnogi učenici završnih godina osnovnih i srednjih škola. Status učenika i kadeta vojnih škola steći će najbolji među onima koji ispune zahteve selekcije.

Foto/ Ministarstvo odbrane
Foto/ Ministarstvo odbrane

Školovanje u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA i Vojnoj gimnaziji je besplatno. Učenicima i kadetima obezbeđen je besplatan komforan smeštaj, kvalitetna ishrana, vrhunska zdravstvena zaštita, udžbenici i moderna nastavna sredstva, sportski centri i tereni, multimedijalni kabineti, a sve u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja.

Vojne škole omogućavaju mladima, ne samo da stiču obrazovanje, vojne veštine i razvijaju fizičku snagu, nego i da se bave zanimljivim hobijima, druže se sa vršnjacima, zabavljaju se i putuju kako bi postali ne samo kvalitetni oficiri i podoficiri, već i svestrani članovi društva.

Foto/ Ministarstvo odbrane
Foto/ Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane za upis u vojne škole da prate sajt i zvanične naloge Ministarstva i Vojske Srbije na društvenim mrežama, gde će 15. februara 2021. zvanično biti objavljeni uslovi konkursa.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA