BeogradLazarevacVestiZdravlje

Kontinuirana medicinska edukacija

Nivo glikemije u krvi kod  dijabetes melitusa bila je tema semninara koji je održan u okviru programa kontinuirane medicinske edukacije u organizaciji Udruženje medecinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite Lazarevac u biblioteci „Dimitrije Tucović“.
Kontinuirana medicinska edukacija

Seminar koji je održao profesor Dušan Đurić okupio je veliki broj medicinskih radnika iz Lazarevca, Lajkovca i Aranđelovca.

Kontinuirana medicinska edukacija

Program kontinuirane medicinske edukacije bitan je za licenciranje zdravstvenih radnika i prikupljanje određenih bodova koji se dobijaju učešćem na seminarima. Cilj je da medicinski radnici idu u korak sa visokim savremenim tehnologijama uz podršku udruženja. Program je akreditovan za zdravstvene radnike svih profila i jako bitan zbog aktuelnosti samih tema i inovacija u znanju.

Kontinuirana medicinska edukacija
Dušan Đurić

Eminentni predavač profesor Dušan Đurić sa Instituta za rehabilitaciju Beograd, a profesor je na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu i šef katedre za kliničku farmaciju govorio je o praćenju glikemijske vrednosti kod pacijenata sa Dijabetes melitusom. Profesor Đurić je ukazao na značaj kontrola i poštovanje protokola savremenog lečenja od strane pacijenata.

Oboljenja koja su hronična, nezarazna oboljenja kao što je hipertenzija i šećerna bolest nemaju jasne simptome, ali zbog hroničnosti izazivaju depresivni pomak kod pacijenata i mogu uzrokovati njihovo nepoštovanje protokola lečenja, i zbog toga je neophodno sa ovim pacijentima jako puno raditi na nivou primarne zdravstvene zaštite, poručio je profesor Dušan Đurić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA