BeogradLazarevacVesti

Konzul Irske u poseti OŠ „Dule Karaklajić“ povodom dana škole

Svečanom priredbom u prostorijama škole učenici i nastavnici Osnovne škole „Dule Karaklajić“ obeležavaju dan škole, u sklopu akcije „Oktobarsko zvonce“. Po tradiciji organizovana je priredba “Krugovi prijateljstva“ u kojoj je predstavljena republika Irska. Tim povodom školu je posetila počasni konzul Irske u Beogradu Ann Pešić.

Tradicionalno tokom manifestacije “Oktobarsko zvonce“ koja se svake godine organizuje povodom dana OŠ “Dule Karaklajić“ organizovan je program “Krugovi prijateljstva“. Ove godine zemlja kojoj je posvećen program je republika Irska, a običaje, muziku i istoriju ove zemlje predstavili su učenici tokom predstave koja je u celosti izvedena na engleskom jeziku. Počasni konzul republike Irske u Beogradu Ann Pešić  istakla je značaj ove saradnje i izrazila zahvalnost lazarevačkoj školi na ukazanom gostoprimstvu.

Osnovna škola „Dule Karaklajić“ uspešno postoji i radi 52 godine. Direktor škole Miroslav Davidović je istakao da je ovo upravo godina obeležena brojnim uspesima učenika, i izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima.

Miroslav Davidović, direktor OŠ "Dule Karaklajić"
Miroslav Davidović, direktor OŠ „Dule Karaklajić“

Za počasnu konzulku republike Irske u Beogradu Ann Pešić po tradiciji priređen je svečani prijem u predsedništvu GO Lazarevac.

Ann-Pešić
Ann Pešić, konzul Irske

I ove godine tokom celog oktobra organizovani su brojni programi: Centar za promociju nauke održao je “Naučni šou“, održano je predavanje za roditelje, brojne sportske aktivnosti i priredbe. Svečana akademija na kojoj će biti nagrađeni najuspešniji učenici održava se u subotu 27. oktobra u 18 časova i trideset minuta u svečanoj sali škole.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Konzul Irske u poseti OŠ „Dule Karaklajić“ povodom dana škole

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA