BeogradLazarevacVesti

Svečana akademija OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“

“Vuku u čast“ naziv je manifestacije koju su pripremili učenici osnovne škole “Vuk Karadžić“ u Stepojevcu obeležavajući nizom programa dan škole. Na svečanoj akademiji nagrađeni su učenici koji su dali poseban dobrinos tokom nastavnih i vannastavnih aktivnosti od početka školske godine do danas, a škola u Stepojevcu je ovom prilikom i domaćin zbratimljenoj školi iz Makedonije.

Po prvi put intonirajući himnu svoje škole učenici i profesori OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ počeli su svečanu priredbu u okviru manifestacije “Vuku u čast“ kojom se obeležava dan škole. Obrativši se prisutnima direktorka škole Verica Anđelić izrazila je svoju zahvalnost učenicima, prosvetnim radnicima i roditeljima na uloženom trudu i nagradila one koji su se najviše istakli.

Verica Anđelić, direktor OŠ "Vuk Stefanović Karadžić"
Verica Anđelić, direktor OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“

Osnovnu školu “Vuk Stefanović Karadžić“ u Stepojevcu trenutno pohađa 383 učenika, a ono što je po rečima direktorke najbitnije u školi nema tehnoloških viškova i svake godine se upisuje po dva odeljenja.  Od ove godine u okviru saradnje sa MŠ “Marko Tajčević“ otvoreno je i jedno odeljenje muzičke škole i to u Vrbovnu, područnoj školi koja je od pre nekoliko godina zatvorena zbog malog broja učenika.

Povodom dana OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ od danas je ponovo nastavljeno prijateljstvo sa osnovnom školom iz Josipova opštine Valandovo iz Makedonije. Na ovaj način nastavljena je saradnja zbratimljenih škola koja je počela pre nekoliko decenija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA