Kopač: Zadovoljan sam Vučićevim poznavanjem problema u energetici

Direktor Sekretarijata Energetske zajednice, kojom ove godine predsedava Srbija, Janez Kopač izjavio je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je impresioniran njegovim poznavanjem problema u oblasti energetike. Kopač je rekao da je tokom sastanka sa Vučićem govorio o temama o kojima već godinama govori u Srbiji, i naglasio da pre svega misli na neobavljeno razdvajanje delatnosti u „Srbijagasu“.

Kopač u obilasku gradilišta postrojenja za odsumporavanje

Obraćajući se novinarima nakon obilaska gradilišta postrojenja za odsumporavanje u Termoelektrani „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu, direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač naglasio je da je zadovoljan sastankom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Kaže da su teme bile uobičajene, one o kojima godinama priča.

Janez Kopač
Janez Kopač

Problem koji Energetska Zajednica vidi u našoj zemlji jeste neobavljeno razdvajanje delatnosti u „Srbijagasu“, a koji bi bio u interesu građana. Jedna od tema bila je i kako početi sa planom dekarbonizacije u Srbiji, kaže Kopač.

Sastanku Janeza Kopača sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovali su i potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA