LajkovacVesti

Kotlarnica zatvorenog bazena u Lajkovcu biće završena do kraja meseca

Izgradnja kotlarnice, poslednjeg objekta neophodnog da bi bio završen zatvoreni bazen u Lajkovcu privodi se kraju. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja meseca, rekao je prilikom obilaska bazena predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković. On je naglasio da je stigla i oprema, kotlovi na pelet, jer će se bazen grejati pomoću tog energenta. U gornjem delu kotlarnice biće postavljene i solarne ploče, pa će se i na taj način grejati voda bazena, kaže Živković.

Kotlarnica zatvorenog bazena u Lajkovcu

Kotlarnica, poslednja karika u lancu koja nedostaje da bi zatvoreni bazen u Lajkovcu bio završen prvodi se kraju. Predsednik lajkovačke opštine Andrija Živković, obolazeći radove, rekao je da se može očekivati da ovaj objekat bude završen do kraja meseca. Nabavljeni su i kotlovi na pelet, a na krovu klotlarnice biće postavljene i solarne ploče, kaže Živković.

Andrija Živković
Andrija Živković

Već u decembru mesecu očekuje se tehnička proba, a tokom januara će biti raspisana javna nabavka za održavanje bazena, potrošnju električne energije i ogrev. Živković prve kupače očekuje već u februaru mesecu.

Zatvoreni bazen Lajkovac

Zatvoreni bazen će biti poveren lajkovačkoj Ustanovi za sport, a deo radnika će biti iz ove ustanove, a deo će biti angažovan preko agencije. Za narednu godinu planirano je i oplemenjivanje prostora oko bazena i rekonstrukcija ulice koja vodi do bazena.

Zatvoreni bazen u Lajkovcu

Otvaranje bazena, koje je najavljeno za februar može biti i pomereno zbog epidemiološke situacije, koja je u našoj zemlji trenutno nepovoljna. Ipak, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković  izrazio je nadu da će početkom sledeće godine zatvoreni bazen primiti prve kupače.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA