Omaž povodom 6 meseci od smrti Jereta Marinova

Omaž povodom šest meseci od smrti Jereta Marinova, zavičajnog autora, organizovala je Biblioteka „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu. Ovo je bila prilika da se prisetimo stvaralaštva ovog pesnika, satiričara i romanopisca koji je čitav svoj život proveo na relaciji između rodnog Šibenika i Lazarevca. Prvom prilikom kada to epidemiološka situacija bude  dozvoljavala, biće organizovan program za veći broj ljudi, rekla je direktorka lazarevačke biblioteke Jasmina Ivanković.

Roman Jereta Marinova

Romanopisac, satiričar, pesnik i pisac scenarija, Jere Marinov rođen je u blizini Šibenika i ceo svoj život proveo je na relaciji između svog rodnog grada i Lazarevca koga je doživljavao kao svoj grad i poklonio mu mnogo od svojih intelektualnih sposobnosti, izjavila je direktorka Biblioteke „Dimitrije Tucović“ Jasmina Ivanković.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Ona se na realizaciji programa zahvalila glumcima Prvog prigradskog pozorišta „Puls teatra“, profesorima Muzičke škole „Marko Tajčević“, izdavačkoj kući „Pešić i sinovi“. Posebnu zahvalnost Jasmina Ivanković iskazala je porodici Marinov, udovici Jereta Marinova, Biljani Marinov, jer je biblioteci poklonila kompletne tiraže četiri poslednja romana Jereta Marinova u humanitarne svrhe, konkretnije za lečenje Mirka Palčića.

Omaž povodom šest meseci od smrti Jereta Marinova

Jere Marinov je rođen 1946. godine u Primoštenu, u Šibeniku je završio osnovnu školu i gimnaziju, studije tehnike u Beogradu, gde je diplomirao najpre na Rudarsko – geološkom, a potom i na Mašinskom fakultetu. Tokom profesionalne karijere radio je u Mostaru, Sarajevu, Prištini, Lazarevcu i Beogradu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA