BeogradLazarevacVesti

Kreativna radionica “Cvrkut ptica“ za Esmu Drašković , Emu i Višnju Đurović

“ Cvrkut ptica“ naziv je najnovije online kreativne radionice akademskog vajara Dušana Rajšića. Oblikujući već postojeće figure ptica Esma Drašković , Ema i Višnja Đurović naučile su osnove vajanja i kako nastaje skulptura.

radionica 1

Ptice su vesnici proleća,  donose glas, spajaju nas sa nebom. Cvrkut ptica nas umiruje a gnezda koja ptice prave su najsavršenije konstrukcije i odolevaju svim vremenskim neprlikama. Akademski vajar Dušan Rajšić je svojim kreativnim učenicama dostavio modele ptica. Njihovim oblaganjem devojčice su naučile osnove vajanja i oblikovanja kontura.  Kroz razne materijale i oblike Esma, Ema i Višnja su napravile prve korake u svetu skulpture.

radionica 2

U uslovima epidemije i izolacije online kreativne radionece su za najmlađe vid edukacije i zabave. Upoznavanje sa materijalima, konstrukcijama, oblicima, sve su to osnove ali ne samo vajarstva već i životnih veština.  Ptice su večna inspiracija kreativaca, simboli slobode i stremljenja ka nebeskim visinama. Čovek je inspirisan pticama napravio avion. Sve ovo su poruke radionice Dušana Rajšića, umetnik se trudi da se ta nit znanja koja ga vezuje sa decom ne prekine.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA