Međunarodni dan darivanja knjige obeležen i u Lazarevcu

Međunarodni dan darivanja knjige ustanovljen je 2012. godine  i od tada se obeležava svakog 14. februara . Ovaj dan se obeležava sa ciljem promovisanja čitanja prvenstveno kod dece, ali i pripadnika svih drugih starosnih grupa. Biblioteka „Dimitrija Tucović“ se pridružila ovoj inicijativi. Građani Lazarevca nam kažu da su ljubitelji knjiga,te da je epidemija korona virusa zbližila ljude, i da smo shvatili šta su prave vrednosti, jer kao što poslovica kaže, knjiga je najbolji čovekov prijatelj.

Biblioteka "Dimitrije Tucović" Lazarevac

U svetu i kod nas 14. februara obeležava se Medjunarodni dan darivanja knjiga. Povodom tog dana, pitali smo sugrađane da li vole da čitaju knjige i koji su njihovi omiljeni žanrovi. Većina ispitanika nam je rekla da voli da čita i da svakodnevno uživaju u dobroj knjizi i raznovrsnim žanrovima.

Lazarevačka biblioteka

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ su nam potvrdili da naši sugrađani vole da čitaju i da ova epidemiološka situacija nije mnogo uticala na ljubav izmedju čoveka i knjige.

Lazarevčani o čitanju knjiga

Bibliotekarka Dragana Marinković kaže da se u 44 zemlje održava Medjunarodni dan darivanja knjige, i da su tim povodom odlučili da obraduju čitaoce, tako što su im poklonili knjige, slikovnice i stripove. To nije sve, jos jednom su pokazali da su ljudi velikog srca jer su 15 februara na Međunarodni dan dece obolele od raka, obradovali mališane dečijim knjigama. Naše malo, nekome znači puno, izjavila je Dragana Marinković.

Dragana Marinković
Dragana Marinković

Sveti Trifun, Dan zaljubljenih i Medjunarodni dan darivanja knjige obeležavaju se istog datuma, 14 februara. Voljenoj osobi ste mogli uz dobro vino prirediti iznenadjenje poklonom u vidu dobre knjige i tako ulepšati taj dan vama dragoj osobi i sebi.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA