Kreativna radionica Dušana Rajšića ”Portret”

”Portret” je naziv kreativne radionice akademskog vajara Dušana Rajšića, koja se u okviru umetnikovog projetka ”Od odbačenog do korisnog”, tokom raspusta održava u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. Autor govori mališanima o anatomiji lica, kao i njegovim konturama kroz igru boje i svetlosti, predstavljajući portret na rudarskom šlemu.

Tokom raspusta ali i nakon njega za najmlađe lazarevčane akademski vajar Dušan Rajšić organizuje kreativnu radionicu ”Portret”. U okviru svog projekta ”Od odbačenog do korisnog” autor je na rudarskom šlemu napravio bojanku, nacrtao lice sa zadatkom za najmlađe da ga oboje. Na taj način ova bojanka se pretvara u masku.

Prava zvezda ove radionice, i veliko iznenađenje za mališane bio je i robot, sa glavom od rudarskog šlema, telom od stare lopate i gomilom kablova koji predstavljaju splet njegovih mišića.

Kako se očekuje, u Modernoj galeriji tokom proleća u okviru ove radionice umetnik će dočekati stotinak mlađih osnovaca i predškolaca, upoznati ih sa sadržajem Moderne galerije ali pre svega sa stvaranjem portreta i kako istaći osnovne osobine uz malo boje i talenta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA