Seminar ”Vanučioničke aktivnosti u digitalnom okruženju” organizovan u OŠ ”Vuk Karadžić” u Stepojevcu

Seminar ”Vanučioničke aktivnosti u digitalnom okruženju” organizovan je u okviru kontinuirane edukacije prosvetnih radnika u OŠ ”Vuk Karadžić” u Stepojevcu. Raspust je prilika za modernizaciju nastave i novi pristup digitalnim alatima u procesu obrazovanja, a škola u Stepojevcu kao i ogromno dvorište pružaju brojne mogućnosti za organizovanje predavanja po meri najmlađih. Direktorka OŠ ”Vuk Karadžić” je naglasila da je danas stiglo obaveštenje svim školama da od drugog polugodišta moraju koristiti elektronske dnevnike.

Kroz kontinuiranu edukaciju zaposlenih u prosveti osnovna škola ”Vuk Karadžić” nastoji da tehničku opremljenost škole u stopu prati i obučenost prosvetnih radnika da kroz savremeni pristup i u digitalnom okruženju obogate nastavni proces.

Cilj je da najmlađi u prirodi i kroz različite aktivnosti nauče da koriste sve prednosti i pogodnosti koje im digitalno doba pruža, sa akcentom na bezbedno korišćenje interneta.

Sa digitalnim udžbenicima, interaktivnim tablama i elektronskim dnevnicima, uz najsavremeniju kompjutersku opremu savremeni način nastave traži drugačiji koncept učenja, prilagođen interesovanjima i veštinama mlađih generacija uz neograničene mogućnosti ličnog usavršavanja i napredovanja kako učenika tako i njihovih učitelja i profesora.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA