KUD “Abrašević“ iz Aranđelovca priprema se za veliki jubilej

KUD “Abrašević“ Aranđelovac naredne godine obeležava 100 godina postojanja, a pripreme za veliki jubilej su već u toku. Pored fotomonografije kojom će biti obuhvaćen istorijat ovog društva, naredne godine planiran je gala koncert, a rukovodstvo “Abraševića“ poziva sve bivše članova da se uključe u pripreme. Pred KUD-om Abrašević tokom ove godine su i međunarodne turneje kaže predsednik društva Slobodan Simić.

Tokom gotovo čitavog veka postojanja kroz KUD “Abrašević“ Aranđelovac prošlo je 20 000 članova, među njima i imena koja su ostavila trag u kulturnom životu Srbije. “Abrašević“ je od osnivanja do danas proneo ime Aranđelovca širom sveta i bio predstavnik kulture i tradicije.

Slobodan Simić, predsednik KUD "Abrašević"
Slobodan Simić, predsednik KUD „Abrašević“

KUD “Abrašević“ je tokom svog postojanja sačuvao od zaborava brojne običaje, koreografiju i tradiciju ovog dela Srbije, a posebnu vrednost ima nošnja čiji su vredni delovi sačuvani do danas.

Ovo društvo okuplja oko 250 članova od najmlađih koji tek počinju svoje igračke korake do veterana. Po rečima predsednika KUD-a “Abrašević“ Slobodana Simića uslovi u kojima funkcionišu su zadovoljavajući zahvaljujući podršci lokalne samouprave, koja će podržati i organizaciju gala koncerta povodom velikog jubileja.

Povodom stogodišnjice društva biće izdata fotomonografija kojom će biti obuhvaćen celokupan istorijat društva, kao i dešavanja tokom brojnih turneja iz vremena kada su trajale i po mesec dana. Cilj je da se predstave svi uspesi društva, najuspešniji članovi i evociraju uspomene.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA