Predstava „Bajka o pozorištu“ izvedena na sceni Centra za kulturu Lazarevac

Predstava „Bajka o pozorištu“, Vladimira Đurđevića izvedena je na sceni Centra za kulturu Lazarevac. Reč je o komediji koja govori o položaju kulture, a pre svega pozorišta u vremenu lažnih reformi, bespoštedne jurnjave za što većim televizijskim i stranačakim rejtinzima, predizbornih kalkulacija, kao i o tome kako kulturu doživljava politička elita.

“Bajka o pozorištu“ je komedija koja kroz kritiku društva donosi gorak ukus stvarnosti u kojoj nam se predstavlja siromašno pozorište, situacija u kulturi ali i sveopšta kriza društva. Iako je naslovljen kao bajka, ovaj komad, mnogo više korespondira sa stvarnošću od bajki koje znamo, a po rečima Snežane Savić koja tumači jednu od naslovnih uloga postigao je izuzetan uspeh kod publike.

Govoreći o problemima sa kojima se kultura i pozorište suočavaju nosilac glavne uloge Tihomir Stanić ističe da slični problemi prate umetnike od nastanka do danas i navodi primere legendi glumišta Miodrag Petrović Čkalja i Mija Aleksić.

Tihomir Stanić, glumac
Tihomir Stanić, glumac

Predstava je posvećena  jednoj od čuvenih i važnih predstava “Zvezdara Teatra“ „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“, Dušana Kovačevića i njenom protagonisti Bori Todoroviću. Položaj kulture, a pre svega pozorišta, i kako kulturu i umetnost doživljava naša politička elita su glavne teme kojima se ova predstava bavi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA