KUD „Diša Đurđević“ obeležio slavu Sveti Luka

Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ iz Vreoca obeležilo je svoju slavu Svetog Luku. Ceremonija rezanja slavskog kolača obavljena je u prostorijama ovog ansambla koji slavi svog zaštitnika poslednjih 15 godina. Društvo je osnovano 1957. godine i do današnjeg dana čuvar je tradicije srpskih običaja i kulture. U novim prostorijama okuplja preko 200 članova koji su podeljeni u nekoliko sekcija. Slavi KUD-a, pored članova i uprave, prisustvovali su i predsednik opštine Bojan Stević, predsednik Skupštine Bojan Sinđelić i član Veća Zoran Živanović.

KUD Diša Đurđević

Članovi Kulturno umetničkog društva „Diša Đurđević“ rezanjem slavskog kolača obeležili su svoju slavu, Svetog Luku. Slava KUD-a ustanovljena je pre 15 godina i svake godine okuplja sve više članova. Trenutno u ovom društvu, koje postoji 65 godina, igra preko 200 članova. Najviše je mališana i to nas posebno raduje, jer je budućnost na novim pokolenjima koja dolaze kaže Goran Pantelić, predsednik KUD-a.

Slavi KUD-a prethodio je i koncert koji je održan u Centru za kulturu Lazarevac a koji je imao humanitarni karakter.

Koncert KUD-a

Veliku podršku ovo društvo ima i od GO Lazarevac a pokazatelj dobre saradnje je i činjenica da ovaj ansambl nastupa na skoro svim manifestacijama koje organizuje opštine i Turistička organizacija. Oni su čuvari naše tradicije i kulture i nema lepših prezentera naše opštine od razigranih mladih ljudi koji se svakodnevno okupljaju u ovim prostorijam ali i širom naše zemlje i naš Lazarevac predstavljaju u najlepšem svetlu, kaže Bojan Stević, predsednik opštine.

Krajem novembra meseca, društvo će organizovati i godišnji koncert u Centru za kulturu Lazarevac a planirana su i brojna gostovanja. Tradiciju dugu 65 godina, nastavljaju svakodnveno da neguju kroz igru i pesmu ne zaboravljajući odakle su im koreni.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA