BeogradLazarevacVesti

Najveća mesečna proizvodnja jalovine u RB „Kolubara“

Četvrti BTO sistem sa „glodarom 2“, na Polju C, u septembru je ostvario proizvodnju od blizu 1,8 miliona kubnih metara otkrivke, što je najveća proizvodnja otkrivke u istoriji ovog, ali i svih drugih jalovinskih sistema u Rudarskom basenu „Kolubara“. Ovim rezultatom zadovoljan je šef Četvrtog BTO sistema Bojan Mirković, koji ističe da je proizvodnja jalovine važna, da bi se dobio ugalj koji će koristiti za proizvodnju električne energije.

BTO sistem u RB Kolubara

Četvrti BTO sistem na Polju C tokom meseca septembra ostvario je proizvodnju od skoro 1,8 miliona kubnih metara otkrivke, što je najveća proizvodnja jalovine u istoriji svih jalovinskih sistema u Rudarskom basenu „Kolubara“. Proizvodnjom je zadovoljan šef Četvrtog BTO sistema Bojan Mirković, koji je ovom prilikom pohvalio sve službe, rudarsku, mašinsku i elektro, koje su požrtvovano ušle u posao kako bi se ostvarila ta proizvodnja.

Bojan Mirković
Bojan Mirković

Mirković je posebno istakao doprinos svih zaposlenih na ovom poslu, a naročito bagerista na odlagaču i na bageru.

Glodar 2

Prethodna najveća mesečna proizvodnja BTO sistema na kolubarskim kopovima ostvarena je na Prvom BTO sistemu Površinskog kopa „Tamnava – Zapadno polje“, tokom oktobra meseca 2008. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA