KUD Diša Đurđević održao koncert na novom platou ispod Rudarske česme

Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ održalo je koncert na otvorenom na novom platou ispod Rudarske česme. Društvo će svakog vikenda imati probe na otvorenom od 17 do 20 časova kako bi promovisali svoj rad i podstakli upis novih članova. KUD trenutno broji oko 180 članova a u narednom periodu očekuju ih nastupi kako u našem gradu, tako i gostovanja širom naše zemlje ali i festivali u Grčkoj i Turskoj.

Članovi KUD-a „Diša Đurđević“ po prvi put su organizovali koncert na platou ispred svojih prostorija. Lepo vreme, improvizovana pozornica, ljubav prem folkloru i tradiciji, bili su dovoljni da članovi ovog društva zaigraju za Lazarevčane i prolaznike koji su u nedelju šetali Glavnom ulicom.

Publika koncert

Koncerti na otvorenom postaće sastavni deo programa ovog društva a u želji da upišu nove članove, ovo će svakako biti i odlična promocija svega što rade.

Proba kud-a

Do kraja meseca članove KUD-a očekuju i nastupi u Stepojevcu, Lazarevcu i Vršcu, a naš grad predstavljaće i na festivalima u Grčkoj i Turskoj.

Koncert KUD Diša Đurđević

Pored učestvovanja na brojnim humanitarnim koncertima, KUD „Diša Đurđević“ organizovaće tokom svojih nastupa prikupljanje novca za pomoć deci kojima je neohodan za lečenje, pa će tokom njihovih koncerata biti postavljene kutije za donaciju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA