BeogradLazarevacVesti

Lazarevački socijalisti i Zeleni obeležili Svetski dan zaštite životne sredine

Opštinski odbor SPS Lazarevac i članovi stranke Zeleni obeležili su 5. jun, svetski dan zaštite životne sredine. Oni su uredili zelene površine i zasadili cveće na Kremenici oko spomenika Milivoja Stojanovića Brke, čime su želeli da povežu aspekt ekologije i istorije, a nakon toga su očistili zelene površine oko jezera u Prkosavi i time ukazali da je neophodno zajedničkim snagama na celoj teritoriji opštine Lazarevac voditi računa o životnoj sredini i okruženju u kojem živimo.

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, članovi OO SPS Lazarevac i stranke Zeleni, učestvovali su u akciji čišćenja zelenih površina oko spomenika u Bistrici i na jezeru Prkosava. Odlučili smo se da spojimo ekologiju i odnos prema istoriji i tradiciji time što smo doneli odluku da očistimo baš ovaj prostor kako bi ukazali na značaj očuvanja spomenika i kulturne baštine, rekao je ovom prilikom Marko Mijušković, član rukovodstva OO SPS-a Lazarevac.

Akcija uređenja u Bistrici

Svetski dan zaštite životne sredine želeli smo da obeležimo kroz dela i da svojim radom damo primer i drugima, i ovo je svakako najbolji način da se iskaže patriotizam prema svojoj zemlji rekao je Đorđe Đuknić iz stranke Zeleni i napomenuo da ova organizacija obeležava 14 godina postojanja.

Bistrica akcija čišćenja

Svetski dan zaštite životne sredine ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1972. godine i od tada se obeležava svakog 5. juna kroz različite aktivnosti i kampanje, kako bi se skrenula pažnja javnosti na brojne ekološke probleme, kao i značaj očuvanja i održivosti životne sredine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA