BeogradLazarevacVesti

KUD „Diša Đurđević“ oveležio slavu Svetog Luku

Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ iz Vreoca obeležilo je svoju slavu Svetog Luku. Ceremonija rezanja slavskog kolača poslednji put je organizovana u prostorijama Doma kulture u ovoj mesnoj zajednici jer se objekat nalazi u lošem stanju. Ovo kulturno umetničko društvo koje postoji već 61 godinu, trenutno probe izvodi u Domu kulture u Šopiću a nove prostorije koje su dobili na korišćenje zahvaljujući opštini Lazarevac i JP EPS nalaze se u prizemlju robne kuće i u njih će se useliti u narednih mesec dana. Predsednik Mesne zajednice Vreoci Radiša Sinđelić svim Vreočanima i sugrađanima poželeo je srećnu slavu.

Po tradiciji, članovi Kulturno umetničkog društva „Diša Đurđević“ rezanjem slavskog kolača obeležavaju svoju slavu, Svetog Luku. Tokom celog dana, članovi i prijatelji kluba će biti gosti u Domu kulture i na taj način obeležiti ovaj praznik. Kako se objekat Doma kulture nalazi u lošem stanju pa može ugroziti bezbednost, ovo je bila poslednja godina da se Sveti Luka proslavlja na ovoj adresi.

Radiša-Sinđelić
Radiša Sinđelić, predsednik MZ Vreoci

KUD „Diša Đurđević“ koje broji preko 200 članova zbog novonastale situacije je zatražilo pomoć opštine Lazarevac i Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, kako bi se rešio problem prostorija a igračima obezbedilo adekvatno mesto za vežbanje koreografija.

Nove prostorije u robnoj kući u Lazarevcu članovi KUD „Diša Đurđević“ će početi da koriste u toku meseca novembra i ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže ukoliko žele da budu deo ovog ansambla koje spada među one sa najdužom tradicijom.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA