BeogradKulturaLazarevacVesti

Promocija knjige „Poslednji argonaut“ Aleksandra Gatalice

U sali biblioteke „Dimitrije Tucović“ Lazarevac održana je promocija knjige „Poslednji argonaut“ Aleksandra Gatalice. Ovo je trinaesta knjiga proslavljenog srpskog pisca, naučni roman, u kojem je autor zaokupljen jednom aktuelnom naučnom zagonetkom. Na promociji je, pored autora o knjizi govorio i književni kritičar Mileta Aćimović Ivkov.

„Zaboraviti sve ili se sećati svega – šta je veće prokletstvo?“ slogan je romana „Poslednji argonaut“. Glavni junak odjednom zaboravlja čitavu svoju privatnu istoriju. U nadi da će pronaći lek za amneziju, stiže u zavod u kojem ga dovode na prag potpunog sećanja na čitave epohe i sve ljude koje su u njima živeli. Gatalica ističe da nije lako objasniti o čemu se radi u ovom romanu, ali to vidi kao svojevrsnu prednost.

Aleksandra Gatalica
Aleksandra Gatalica

Za prethodnih 13 dela Gatalica je dobio pregršt priznanja, među kojima su i dva najprestižnija, „Ninova nagrada“ i “Meša Selimović” za roman “Veliki rat”, koji je imao i izuzetan tiražni uspeh. Poznat je i kao izuzetan prevodilac sa grčkog i kao muzički kritičar. Poslednjih godina je novinar-urednik u Dokumentarnom programu RTS.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA