BeogradLazarevacVesti

KUD „Kolubara“ organizovao humanitarni koncert za Anđelu Radičević

Kulturno umetničko društvo „Kolubara“ iz Velikih Crljena tradicionalnim koncertom obeležilo je slavu Sveti Sava. Tradicionalni koncert ove godine imao je humanitarni karakter a sav prihod od prodaje ulaznica doniran je za lečenje Anđele Radičević, devojke koja boluje od multiple skleroze. KUD „Kolubara“ već skoro osam decenija uspešno neguje tradiciju i čuva od zaborava neke od najlepših srpskih kola i igara.

KUD „Kolubara“ iz Velikih Crljena tradicionalnim koncertom obeležio je svoju slavu Savindan a ovogodišnji koncert imao je humanitarni karakter jer je novac od prodaje ulaznica namenjen za lečenje Anđele Radičević iz Velikih Crljena koja boluje od multiple skleroze a sredstva su joj potrebna za transplantaciju matičnih ćelija (HSCT), specijalističke preglede, laboratorijske analize, kao i za putne troškove.

Negujući tradiciju, članovi KUD-a „Kolubara“ trude se da svojim koreografijama predstave i neke od najlepših kola nama susednih ali i dalekih zemalja. Na svoju slavu svake godine organizuju koncert a i ove godine gosti iz okoline Beograda upotpunili su program.

Lepo, veselo i razigrano bilo je u prepunoj sali doma kulture u Velikim Crljenima gde su se ansambli predstavili nekim od najlepših igara iz cele Srbije a posebnost ovog koncerta je što su se na jednom mestu okupili zaljubljenici u folklor u želji da Anđeli Radičević omoguće nastavak lečenja u inostranstvu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA