BeogradLazarevacVesti

Svetosavski bal prosvetnih radnika održan u Prestižu

Tradicionalni Svetosavski bal prosvetnih radnika sa teritorije opštine Lazarevac organizovan je u restoranu Prestiž. Domaćin bala bila je Osnovna škola „Vojislav Voka Savić“ koja je ove godine bila nosilac obeležavanja svetosavskih svečanosti. Nenad Živanović, direktor ove obrazovne ustanove svim kolegama čestitao je Svetog Savu i izrazio zahvalnost Gradskoj opštini Lazarevac što je pomogla održavanje svečanosti.

U sklopu obeležavanja svetosavskih svečanosti, tradicionalni Svetosavski bal prosvetnih radnika sa teritorije opštine Lazarevac održan je u restorana Prestiž. Osnovna škola „Vojislav Voka Savić“ imala je čast da ove godine bude domaćin a pokrovitelj svečanosti bila je GO Laarevac. Nenad Živanović, direktor Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“, obratio se prisutnima čestitajući Svetog Savu i izrazio je zahvalnost Gradskoj opštini Lazarevac na podršci koju su pružili u organizaciji ovog značajnog događaja. On se ovom prilikom zahvalio i svojim kolegama koji svakodnevnim delovanjem utiču na modelovanje učenika i poželeo im bolji status u državi i društvu.

Predsednik opštine Bojan Stević čestitao je prosvetarima školsku slavu i zahvalio im što svakodnevno rade vredno i požrtvovano kako bi na pravi put izveli najmlađe Lazarevčane. On je ovom prilikom podsetio i da će opština i ove godine značajna sredstva uložiti u rekonstrukciju školskih objekata.

Svetosavski bal, osim što predstavlja tradicionalnu manifestaciju, takođe simbolizuje jedinstvo i posvećenost obrazovanju, podstičući duh zajedništva među prosvetnim radnicima. Svetosavski bal je manifestacija koja se održava od 1997. godine, a učestvuju sve škole sa teritorije opštine Lazarevac,  a svake godine druga škola je domaćin. Svetosavskom balu su, pored prosvetnih radnika, prisustvovali i predstavnici javnog i kulturnog života.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA