BeogradLazarevacVesti

Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ obeležilo svoju slavu

Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ iz Vreoca obeležilo je svoju slavu Svetog Luku. Ceremonija rezanja slavskog kolača obavljena je u prostorijama ovog ansambla koji slavi svog zaštitnika poslednjih 16 godina. Društvo je osnovano 1957. godine i do današnjeg dana čuvar je tradicije srpskih običaja i kulture. Slavi KUD-a, pored članova i uprave, prisustvovali su i predsednik Skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić i članovi Veća, Zoran Živanović i Nikola Marinković.

Članovi Kulturno umetničkog društva „Diša Đurđević“ rezanjem slavskog kolača obeležili su svoju slavu, Svetog Luku. Slava KUD-a ustanovljena je pre 16 godina i svake godine okuplja sve više članova. Trenutno u ovom društvu, koje postoji 66 godina, igra preko 200 članova. Slavu KUD-a obeležiće i koncert, koji će istog dana biti održan u Centru za kulturu Lazarevac a koji ima humanitarni karakter. Na koncertu će nastupiti i omladinski orkestar KUD-a „Svetozar Marković“ iz Novog Sada a cena ulaznice je 250 dinara i biće donirana za lečenje dečaka Koste Leševića.

Slava KUD-a Diša Đurđević

Krajem godine, društvo će organizovati i godišnji koncert u Centru za kulturu Lazarevac a planirana su i brojna gostovanja.

Članovi i uprava KUD-a „Diša Đurđević“, tradiciju dugu 66 godina nastavljaju svakodnveno da neguju kroz igru i pesmu ne zaboravljajući odakle su im koreni.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA