BeogradLazarevacVesti

U beogradskim vrtićima kreću besplatni časovi engleskog za predškolce

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić saopštio je da je završen proces javne nabavke za besplatni engleski jezik za sve predškolce.

– O tome sam govorio u septembru. Očekivao sam da će procedura ranije biti gotova, ali mi na to, nažalost, ne možemo da utičemo. Zato možemo da utičemo da se u sledećih nekoliko dana potpiše ugovor i krene u realizaciju što pre. Važno je da kažemo svim roditeljima dece koja idu u predškolsku ustanovu, bilo u državnu ili privatnu, da će već od 1. novembra u svim državnim vrtićima krenuti časovi engleskog jezika, a u privatnim nešto kasnije, za desetak dana, a svakako u prvoj polovini novembra – izjavio je gradonačelnik.

deca

On je naglasio da će na ovaj način svi beogradski predškolci početi da pohađaju besplatne časove engleskog jezika već u prvoj polovini novembra. Do sada, engleski jezik je predstavljao aktivnost koju su roditelji uglavnom plaćali.

– Sada časove engleskog roditelji predškolaca neće morati da ukalkulišu u svoj mesečni trošak i to je još jedna od socijalnih mera koje smo donosili u poslednjih godinu i po dana. Nadam se da će i ovo u nekoj meri da olakša kućni budžet svim porodicama koje imaju decu tog uzrasta – rekao je Šapić.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA