Kvar na magistralnom cevovodu saniran -Uskoro normalizacija vodosnabdevanje

Kvar na magistralnom cevovodu F500 u blizini Osnovne škole “Knez Lazar”saniran je nakon 24 sata angažovanja interventnih ekipa iz JPKP Lazarevac ali i mehanizacije Kolubare Građevinar. Kako bi se vodosnabdevanje u Lazarevcu u potpunosti stabilizovalo neophodno je da se napune kapaciteti svih bunara pa se apeluje na građane da racionalno troše vodu u narednih 24 sata.

Sanacija kvara Posledica obilnih padavina tokom proteklih dana je i klizište koje se aktiviralo u blizini OŠ ”Knez Lazar”. Kretanje zemlje izazvalo je i pucanje magistralnog cevovoda. Kvar je uočen juče oko 14 časova na osnovu smanjenja pritiska u sistemu. Ekipe su ubrzo i pronašle lokaciju.

klizište kod Knez Lazar školeEkipe JPKP su dvadeset četiri sata na terenu otklanjale kvar. U svakom momentu na lokaciji je bilo preko deset radnika. Ključnu pomoć pružilo je i preduzeće Kolubara Građevinar.

Kvar na Fi 500Kako bi se što pre napunili svi bunari tokom popodneva isključeni su svih potrošači. Direktor JPKP Lazarevac Aleksandar Arsenović apelovao je za još malo strpljenja i da se voda troši racionalno kako bi se u naredna 24 sata obezbedila stabilnost vodovodnog sistema.

Voda-3JPKP Lazarevac je tokom današnjeg dana obezbedilo cisterne za snabdevanje vodom ali njihov broj  nije bio zadovoljavajući. U okviru petogodišnje strategije planirana je rekonstrukcija magistralnog cevovoda a cilj je i smanjenje gubitaka na mreži. Arsenović je istakao da se voda kontroliše na svakih sat vremena i da je hemijski i bakteriološki ispravna i bezbedna za upotrebu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA